Szerelt kémény építés

Mennyibe kerül a kéménybélelés, a szerelt kémény építése?

A kéményépítés árai természetesen rendkívül sok mindentől függenek.

Milyen típusú, illetve méretű kéményt akar építeni? Épített vagy szerelt kéményt szeretne? Szükséges-e kéménymagasítást végezni? Milyen technológiával kívánja bélelni kéményét? Kell-e tetőjárdát építeni? A különböző technológiák és méretek anyagköltség és munkadíj tekintetében is változhatnak, ezért érdemes tisztában lenni, mire számíthat az, aki a legjobb megoldást kívánja választani.

Kéményépítés szerelt kéménnyel

Gyakran előfordul, hogy egy régi ház falazott kéménye már nem megfelelő állapotú, és túl szűk keresztmetszetű ahhoz, hogy korszerű módon legyen bélelve, esetleg nincs kémény az új készülék közelében, vagy egyszerűen kéménymagasításra van szükség. Ilyen esetekben lehet szükség egy modern, időtálló szerelt kéményre. A technológia sajátosságai miatt az ilyen kémények megépítése egyszerű és gyors, akár egy nap alatt is elvégezhető. A szerelt kémény árak ennek függvényében jóval alacsonyabbak egy falazott kémény költségeihez képest – egy szerelt kémény 5m fölött akár már 32.000 forint/m áron is beépítésre kerülhet.

A kéménybélelés ára

A megfelelő, korszerű kéménybélelés elengedhetetlenül fontos, akár új kéményt építtet az ember, akár a régi kéményét modernizálná. A magyar kutatók által fejlesztett FuranFlex technológiával mindez egyszerűen kivitelezhető, és egy 6m fölötti bélelés akár már 13 000 forint/m áron is megoldható. A FuranFlex előnye, hogy bármilyen hosszúságban legyártható. Mivel hőre keményedő műgyantás technológia, könnyen felveszi a kémény alakját, és kitölti a kémény teljes keresztmetszetét.

Gondoljon a tetőjárdára, tetőkibúvóra is!

Természetesen pontos ismeretek, helyszíni felmérés nélkül nehéz pontos árakkal kalkulálni. A kémény keresztmetszetétől és hosszától kezdve számos tényező befolyásolja a kivitelezés végső összegét. Ráadásul a kéménynek biztonságosan megközelíthetőnek kell lennie, biztosítva a zavartalan karbantartás lehetőségét, ehhez pedig szükség van a kémény mellett egy kibúvóra, tetőjárdára.

Egyeztessen velünk háza sajátosságairól, valamint egyedi igényeiről, hogy a lehető legköltséghatékonyabb árajánlatot adhassuk!