Kondenzációs kazán kémény

Kondenzációs kazán kémény építés

Kondenzációs kazán kémény építés

A kondenzációs kazánokhoz megfelelő kémények készítésében is állunk rendelkezésére!

A kondenzációs kazán a jobb hatásfok érdekében az égésterméket kétszer égeti el. A kondenzációs kazánt egy túlnyomást előidéző turbó ventillátorral szerelik fel, hogy az égéstermék könnyebben kijusson a szabadba. A legtöbb lakásban főleg a jól szigetelt nyílászárók miatt nincs elég levegő a kazánnak, ezért kifejlesztették a biztonságos, úgynevezett zárt égésterű turbós és kondenzációs kazánokat.

A zárt rendszerű kazánoknál zárt rendszerű kondenzációs kémény épül, szakemberek között koncentrikus vagy koaxiális rendszer, azaz cső a csőben rendszer: a cső belső, kisebb részén az égéstermék, füst kiáramlása, a cső külső részén a kiáramló meleg füst miatt energiatakarékosan előmelegített levegő beszívása. A cső a csőben rendszer esetén helytakarékosan csak egy cső foglal területet, rövidebb, átlagos kémények esetén tökéletes, esztétikus megoldás, de egy hosszabb kémény esetén drágább ventillátorkészülék szükséges, így ez a megoldás gazdaságtalan, ebben az esetben a szétválasztott rendszert ajánlom.

A szétválasztott, osztott rendszerben az égéstermék a bélelt kéményen keresztül távozik, a levegő pedig ettől eltérő helyről, rövidebb útvonalon érkezik: pl.: kültéri fal, másik kémény, szellőzőcsatorna. Ez a folyamat minimális véséssel, faláttöréssel jár és a gázkészülékből nem csak egy sima, hanem egy elágazó cső van. Esetenként ez jóval költségkímélőbb megoldás lehet!

A kondenzációs kémény ára változó, mivel annak anyaga különböző (PPS műanyag, alumínium, rozsdamentes acél, azaz inox vagy furanflex, műgyanta) lehet, ez a helyszíni adottságok és igények, valamint az előzetes hő-és áramlástechnikai méretezés, számítás függvényétől függ. (A hő-és áramlástechnikai méretezés, számítás ügyintézését is vállalom.)