Árak

Szerelt kémény árak, kéményépítési és kéménybélelési díjaink

Szerelt kémény árak, kéményépítési és kéménybélelési díjaink

A kémény bélelésének, a szerelt kémény építésének ára nagymértékben változhat a kémény magasságától, belső átmérőjétől, a kazán típusától, a helyszíni adottságoktól és az egyedi igényektől függően.

Kéménybélelés árak:

120-130mm bruttó 13.000 Ft/m-től
150-160 mm 14.000 Ft/m-től
180-200 mm 15.000 Ft/m-től

Szerelt kémény árak:

150-160 / 250-260 mm bruttó 32.000 Ft/m-től
180 /280 mm bruttó 34.000 Ft/m-től
200 /300 mm bruttó 35.000 Ft/m-től

A feltüntetett árak magában foglalják a beszerelt, beépített anyagok, segédanyagok árát, illetve a szükséges munkálatok és az esetleges vésés és javítás árát is!

Az ár NEM tartalmazza a kéményseprő szakvélemény ügyintézési díját és az egyéb szükséges elemeket, pl. tetőjárda, tetőkibúvó.

A fenti árak csupán tájékoztató jellegűek, egyedi INGYENES ajánlatért és helyszíni felmérésért hívjon bizalommal vagy írjon üzenetet!

Kéménybélelés gazdaságosan

Ha kéménybélelésről van szó, elengedhetetlen, hogy mindig legjobb minőségű anyagok és az adott kéménnyel, illetve tüzelőberendezéssel kompatibilis kéménybélelést válassza. Az égéstermékek lakótérbe jutása akár halálos kimenetelű balesetet is okozhat, így fontos a legkorszerűbb technológia mellett dönteni. A kéménybélelés költségeit pontosan azonban kizárólag szakszerű helyszíni felmérés után lehet megállapítani, egyaránt figyelembe véve a tüzelőberendezés típusát, a kémény hosszát és átmérőjét, a kéménybélelés anyagát, valamint a kivitelezés egyéb részleteit.

A tüzelőberendezés típusa

A ma legkorszerűbb kazánok a kondenzációs kazánok, melyek számára olyan, speciális kéménybélelésre van szükség, amely képes ellenállni a kondenzáció miatt kialakuló korróziónak. Kéménybélelésre azonban fa- és vegyestüzelésű kályhák vagy éppen régebbi típusú turbós kazánok esetén is szükség van, így a biztonság és a költséghatékonyság szempontjából is fontos, hogy mindig az adott technológia megkövetelte alapanyagokat használjuk:

  • Kondenzációs kazán: FuranFlex, PPS műanyag vagy saválló acél
  • Turbós kazán: FuranFlex, saválló acél vagy alumínium
  • Nem turbós kazán: alumínium, saválló acél vagy FuranFlex
  • Fatüzelésű kályha: FuranFlex vagy saválló acél
  • Vegyestüzelésű kályha: saválló acél

A kémény hossza és átmérője

A kivitelezés árát nagymértékben meghatározza a kémény hossza, hiszen nem mindegy, hogy az ingatlan egy többemeletes társasház legalsó vagy legfelső szintjén helyezkedik el. Minden kéményt teljes hosszában szükséges bélelni, azonban a felhasznált alapidomok száma változatlan. Éppen ezért – bár egy hosszabb kéményhez nagyobb hosszúságú kéménybéléscsőre van szükség – a méterárat tekintve a rövid kémények drágábbak, a hosszabb kémények pedig olcsóbbak. Ugyanilyen fontos szempont a kéménybélelés átmérője, hiszen túl szűk kémény esetén a kémény marása jelenthet extra költséget, míg egy nagyobb átmérőjű kémény bélelésekor nagyobb anyagköltséggel kell számolni.

Az, hogy mennyibe kerül a kivitelezés természetesen számos körülménytől függhet, így a munkadíj pontos meghatározásához elengedhetetlen személyes helyszíni felmérést végezni. Kérjen ajánlatot!