Furanflex

Furanflex kéménybélelés

Furanflex

Az egyik legnépszerűbb kéménybélelési technológia a Furanflex. Nem véletlenül.

A FuranFlex technológia magyar kutatómérnökök által kifejlesztett háromrétegű, hőre keményedő műgyantával történő kéménybélelési technológia. A FuranFlex anyag üvegszállal erősített, alap állapotában lágy, majd a helyszínen hőre keményedő, korrózió-, sav-, és lúgálló műgyanta, mely ellenáll a füstgáz hőterhelésének. A gyártók 25 év garanciát vállalnak rá, különböző átmérőjű (60-1000mm), bármilyen hosszúságban gyártható, így minden méretű, egyenes vagy elhúzásos kémény bélelésére is alkalmas. A FuranFlex cső felfújás után felveszi a kémény alakját annak teljes keresztmetszetét kihasználva, így megvalósul a kazán optimális működése. A megkeményedett cső vágható, fűrészelhető, tetejére Meininger esővédő tárcsa kerül.
A normál FuranFlex cső alkalmazható gravitációs és turbós kazánokhoz, vízmelegítőkhöz, a továbbfejlesztett RWV FuranFlex pedig olaj és fatüzelésű kazánokhoz.
Az RWV jelentése: R (Resist) vöröses szín, 30 percig ellenáll 1000C-os füstgáznak, W (Wood) fafűtéshez alkalmas, V (Ventilation) szellőző csövekhez alkalmas.
A FuranFlex RWV csövet hathavonta javasolt szakemberrel megvizsgáltatni és műszálas kefével kitisztíttatni, mert habár az RWV cső formamegtartó és nem éghető, de egy esetleges koromtűz esetén az RWV csőre vállalt 10 éves garancia nem érvényes. Természetesen a később esedékes tisztítást is vállalom, keressen nyugodtan!
Néhány óra alatt, falbontás nélkül kibélelhető a kémény a FuranFlex technológia segítségével.
A FuranFlex-szel történő bélelés ára a cső átmérőjétől, hosszától és a kazán típusától függően nagymértékben változhat, ezért árajánlatért telefonáljon vagy küldjön üzenetet!